Bruna leverfläckar

Den klassiska leverfläcken som nästan alla männsikor har är en ljusbrun fläck som ofta sitter placerad på skinkor, rygg eller magen. Oftast är formen helt fläckformad, dvs oregelbunden till formen. Storleken brukar normalt vara ca 5-10 kvadratcentimeter, eller som ett par frimärken stor.

Skönhetsmärken
På vissa personer kan leverfläcken av en slump vara formade som en figur. Hjärtformade leverfläckar finns det en del av vilka anses som en exotisk skönhetsfläck. Andra former som är vanliga är fyrkanter eller som profilen på ett ansikte. I vissa kulturer kan bäraren av ett sådant märke få en upphöjd status som en utvald person med någon slags gudomlig märkning. Tyvärr kan liknade levermärken med ofördelaktig symbolliknelse göra att personer kan råka illa ut, tex symboler på samröre med sataniska krafter.

De flesta lägger inte märke till din leverfläck
Nästan alla människor har en eller flera ljusa leverfläckar fördelat på kroppen. Därför lägger man sällan på minnet eller reagerar när man ser dessa fläckar. Ofta uppfattar bäraren av fläcken den som betydligt mer synlig än vad den är för övriga betraktare. Detta kan vara en anledning att fundera mer än en gång innan man skaffar sig obekväma komplex för sin små hudfläckar. Om du upplever dem vara påtagligt kosmetiskt störande finns det en mängd metoder att använda. Innan du funderar på kirurgiska metoder kan det vara bra att testa krämer som exempelvis Skindoctors SD white som bleker hudfläckarna och gör dem mindre synliga.

  • Ärrets placering
  • Hudtyp
  • Orsak till ärrvävnad
  • Olika läkförmåga på samma persons olika kroppsdelar