Bleka huden

Det första du bör göra innan du bestämmer dig för att bleka huden i en pigmentfläck är att klargöra att din pigmentförändring är ofarlig. Har du haft den länge och den är ljusbrun i färgen är den till 99% ofarlig. För att vara på den säkra sida bör du ändå kolla med en läkare på din vårdcentral.

Hudfläckar som kan blekas med bra resultat
För att du ska få ett så bra resultat att pigmentfläcken inte syns längre krävs att fläckens ursprungliga färg är ljusbrun. Du kan inte räkna med att bleka huden mer än några grader på färgskalan. Mörkare leverfläckar och åldersfläckare kan du minska synligheten på men inte helt få att försvinna in i övriga huden nyans.

Val av blekmedel
Här gäller det att använda ett medel/kräm med dokumenterad effekt samt där ett stort hudkosmetik företag ligger bakom. Detta för att du inte ska ödsla din tid på något billigt okänt preparat som använder klorinliknande ämnen. En produkt som med fördel rekommenderas är Dermalogica ChromaWhite TRx Extreme C. Krämen är ett blekande pulver som blir till en kräm i samband med att det appliceras på huden. Pulvret är intensivbehandlande och ger ett snabbt resultat efter några behandlingar. Medlet fungerar utmärkt för att bleka åldersfläckar och leverfläckar några nyanser. Huden får en jämnare ton, reducerar missfärgningar vilket ger ett föryngrande intryck.